Adım Rəşad, 34 yaşım var. Əvvəlcə onu deyim ki, mən heç vaxt qumarı asudə vaxt keçirmək üçün bir vasitə kimi görməmişəm. Mənim üçün bu, riyaziyyatdır, ehtimal nəzəriyyəsidir və soyuq hesablamadır. Adi insanlar "bəxt" deyib əllərini ovuşdurarkən, mən "gözlənilən dəyər" (expected value) düsturunu çıxarırdım. Dörd il əvvəl korporativ sektordakı menecer maaşımdan bezib tamamilə pokerə və idman mərclərinə yönəldim. Ailə dostlarımız çox vaxt soruşur: "
mostbet qanunidirmi" deyib ora pul yatırmağa qorxurlar. Mən isə gülümsəyib keçirəm. Onlar üçün bu, şübhəli bir əyləncədir, mənim üçün isə iş yeridir.
İlk vaxtlar çox çətin oldu. Heç kim peşəkar idman mərcləri ilə məşğul olan birinin bir gecədə uğur qazandığını düşünməsin. İlk altı ay ərzində ümumən 3000 manat itirdim. Stressdən gecələr yata bilmirdim. Düşünürdüm ki, bəlkə də səhv edirəm, bəlkə də bu işdən qazanc olmaz. Amma mən dayanmadım. Statistikanı daha dərindən öyrəndim, canlı matçları izləmək üçün peşəkar paketlər aldım, komandaların formasını, oyunçuların əhvalını, hətta hakimlərin kimliyini belə analiz etdim. Mostbet platforması isə mənə lazım olan bütün alətləri verdi: geniş xətt, yüksək əmsallar və ən əsası, sürətli ödənişlər.
Altı aylık itkidən sonra nəhayət "plusa" çıxmağa başladım. Ən böyük qazancımdan biri İngiltərə Premyer Liqasının matçı oldu. Autsayder komandanın qalib gələcəyinə 90% əmin idim. Çünki onların əsas hücumçusu məhz bu matça qayıdırdı və rəqib komandanın üç əsas müdafiəçisi cəzalı vəziyyətdə idi. Əmsal 4.50 idi. Adi oyunçu "bəlkə uduzaram" deyə 20 manat qoyardı. Mən isə 2000 manat qoydum. Çünki mən oynadığımı düşünmürdüm, mən sərmayə qoyurdum. Matç 3:1 hesabı ilə autsayderin xeyrinə bitdi. O andaca 9000 manat qazandım.
Mostbet-in ən sevdiyim xüsusiyyəti onların canlı mərc (live betting) bölməsidir. Adi insanlar matçı izləyib qol gözləyir, mən isə matçın gedişatına baxıb statistik səhvlər axtarıram. Məsələn, bir dəfə tennis matçında favorit oyunçu ilk seti çox asan qazandı. İkinci setdə isə birdən səhvlər etməyə başladı. Hamı düşünürdü ki, o yorulub və ya zədəlidir. Amma mən onun bədən dilini oxudum: o, sadəcə enerjisini üçüncü set üçün saxlayırdı. Rəqibin əmsalı 3.00-a qalxdı. Mən dərhal rəqibə 500 manat qoydum, çünki favorit oyunçu əslində oynamırdı, sadəcə vaxt keçirirdi. Nəticə? Favorit üçüncü setdə 6:1 hesabı ilə qalib gəldi, mən isə ikinci setdə qoyduğum mərclə pul qazandım.
İnsanlar tez-tez məndən soruşur ki, uduzanda nə edirsən? Uduzmaq mənim peşəmin bir hissəsidir. Səhvlərimi təhlil edirəm. Əgər uduzmuşamsa, demək analizimdə boşluq var idi. Məsələn, keçən il Çempionlar Liqasının finalında çox böyük məbləğ uduzdum. Səbəb? Əsas oyunçuların formasını düzgün analiz etməmişdim. Həmin axşam çox əsəbi idim, amma səhəri gün səhvimləri yazıb bir daha təkrar etməməyə qərar verdim. Heç vaxt emosiyalarla oynamıram. Mostbet qanunidirmi sualı mənim üçün maraqsızdır, mənim üçün önəmli olan onların ödəniş disiplini və əmsalların doğruluğudur.
İndi gəlirimin 90%-i məhz bu platformadan gəlir. Ayda təxminən 4000-5000 manat rahat qazanıram. Çoxları düşünür ki, bu rahat puldur. Əslində isə bu, gündə 10 saat ekran qarşısında oturub matç izləmək, statistik toplamaq və daim öyrənməkdir. Mənim iş qrafikim yoxdur, amma iş yüküm həmişə var.
Son olaraq demək istəyirəm ki, hər kəsə "peşəkar oyunçu" olmağı məsləhət görmürəm. Bu, çox gərgin və riskli sahədir. Amma əgər riyaziyyatı sevirsinizsə, intizamlısınızsa və itirməyi bacarırsınızsa, bu sizin üçün sadəcə bir oyun deyil, real karyera ola bilər. Mən öz yolumu tapdım və Mostbet bu yolda mənim ən etibarlı tərəfdaşım oldu.